Transportbanden 2017-06-26T08:36:54+00:00

Auto-tec Transportbanden

Bent u op zoek naar kunststof proces- en transportbanden? voor de Food of Non-Food industrie? Auto-tec Nederland B.V. te Broek op Langedijk is opgericht in het jaar 1987 en heeft zich ontwikkeld tot specialist op het gebied van kunststof proces- en transportbanden. Wij bieden onze klanten technisch advies over bandtoepassingen, een zeer uitgebreid assortiment transportbanden, uitstekende productkwaliteit, korte levertijden en 24-uurs service voor reparaties en montages ter plaatse. En dit zijn zijn slechts de belangrijkste voordelen van ons uitgebreide leveringsprogramma. Kortom, Auto-tec Nederland B.V. is uw transportbandenspecialist!

Specialist op het gebied van transportbanden

Al vele jaren zijn wij specialist op het gebied van transportbanden en interne transportoplossingen. Om deze reden vertrouwen veel grote bedrijven op de kwaliteit van onze dienstverlening. Niet voor niets werken wij met veel genoegen voor onder andere de volgende referenties.

Eigen merk hoogwaardige rondtransporteurs

Techmaveyor-transportbandenOnder de naam Techmaveyor produceert onze Techmaveyor divisie al sinds het jaar 2006 technisch kwalitatief hoogwaardige rondtransporteurs voor Auto-tec Nederland. Dit als component voor de interne transportsystemen op basis van de bekende en bewezen uitvoering van de voorgaande producent stammend uit de tweede helft van de jaren negentig. Onze rondtransporteurs zijn geschikt voor de lichte tot middel zware toepassingsgebieden. Lees hier meer over onze R50D en R70D transportsystemen.

Geweven transportbanden

Ook voor geweven transportbanden bent u bij Auto-tec Nederland B.V. aan het juiste adres. Geweven transport- en procesbanden kunnen voor praktisch alle transportdoeleinden worden ingezet en hebben deze hebben diverse belangrijke voordelen. Zo hebben geweven banden geen dikteverschillen en een gelijke sterkte over de totale bandlengte. Daarnaast hebben de banden ook nog eens goede loopeigenschappen en een hoge treksterkte. Wilt u meer weten over ons totale aanbod aan diensten en producten? Neem dan contact op met een van onze transportbandspecialisten. Die vertellen u graag meer!

Transportbanden voor de voedingsindustrie

Geweven Transportbanden voor de voedingsindustrieAuto-tec opereert voornamelijk en al vele jaren binnen de voedingsmiddelenindustrie. Deze markt heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld op het gebied van kwaliteitseisen en hygiënevoorschriften. De eisen en voorschriften worden naar verwachting de komende jaren enkel nog maar strenger. Voor ons zaak om voor u de juiste transportbanden in ons assortiment te hebben met een hoge productkwaliteit en markt specifieke hygiënekenmerken. Lees hier meer over onze oplossingen die geschikt zijn voor de voedingsindustrie.

Transportbanden voor de non-Food industrie

Auto-tec Nederland B.V. levert ook al vele jaren transportbanden en toebehoren voor de diverse industriële toepassingen en voor de agrarische sector in de breedste zin van het woord. Hierin hanteren wij een breed assortiment aan materialen, die aan de strengste eisen van de industrie voldoen bij het transport van lichte, zware en delicate producten. Hierdoor kunnen wij veel bedrijven voorzien van het juiste non-food transportsystemen.

Transportenbanden voor de bloemenindustrie

Geweven Transportbanden BloemenindustrieOok de bloemenindustrie is ons zeer goed bekend daar wij in de begin jaren het vertrouwen kregen, van een voor Nederland vrij grote producent, van bloemen- en bollenlijn machines. De eerste groei hebben we doorgemaakt met het vervaardigen van de diverse banden voor de bollenverwerking (bijv. leesbanden) en bloemenverwerking (bijv. bloemboslijnen) Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan contact met ons op.

Transportbanden voor de Non-Food industrie

De distributie bedrijven vragen weer om een combinatie van verschillende eigenschappen. Stroef om het product goed op de transportband mee te nemen tot juist dat punt waar het wezen moet. Of juist glad voor het punt waar gebufferd moet worden maar het product niet beschadigd mag worden. Daarnaast leveren wij banden geschikt voor hoge snelheid en met een zogenaamd fluisterweefsel zodat de banden geen extra geluid maken over de glijplaten bovenop het vaak al aanwezige geluid van de machines. Dat maakt het dan weer een stukje prettiger voor de mensen werkzaam in deze productie omgeving.

Onze samenwerking met Volta Transportbanden

volta-transportbandenSinds het jaar 2013 zijn wij ook een samenwerking aangegaan met Volta Belting en hebben deze range vol kunststof geweven transportbanden toegevoegd aan ons leveringsprogramma. Door onder andere de homogene structuur van deze banden (geen weefsels) doen deze transportbanden het uitstekend in voedsel omgevingen. Meer weten over dit product? Lees hier meer over onze samenwerking met Volta!

Direct contact opnemen
Over Auto-tec